Aproximativ unu la sută din populație suferă de boli mintale clasificate ca tulburare dismorfă a corpului. Acest lucru se poate manifesta printr-un individ devenind obsesiv în privința imaginii corpului și prin imposibilitatea de a vedea în mod clar ceea ce văd ceilalți cu privire la aspectul sau. Multe boli asociate cu dismorfobia sunt bine cunoscute, cum ar fi anorexia sau bulimia, dar altele mai puțin. “Bleachorexia”, așa cum a devenit cunoscută, este o obsesie cu stomatologia cosmetică pentru a obține dinți albi perfecți. Cei care apeleaza în mod obișnuit la albirea dinților pentru a contracara nesiguranța venita odata cu petele de dinți și decolorarea acestora sunt din ce în ce mai des numite persoane “bleachorexice”. Aceasta denumire denota severitatea afecțiunii, prin urmare orice formă de dismorfobie trebuie tratată de un specialist în îngrijirea sănătății mintale. Albirea dentara, este o procedură comună în stomatologie generală, dar mai ales în domeniul esteticii dentare. Procesul reface culoarea naturală a dinților și poata albi dincolo de culoarea naturala. Există mai multe metode disponibile, cum ar fi periajul dentar cu paste ce contin agenti de albire, albire cu ajutorul benzilor care contin gel de albire, gutiere cu gel de albire si desigur albirea dentara efectuata in cabinetul de medicina dentara care intr-o singura sedinta poate albi dintii cu mai multe nuante. Ea a devenit cea mai solicitată procedură din domeniul stomatologiei cosmetice astăzi, dar de fapt își are originea din cele mai vechi timpuri. Romanii au folosit urina si lapte de capră pentru a-și albina dinții, iar anglo saxonii au folosit un amestec de salvie și sare.
Dacă sunteți preocupat de aspectul dinților dumneavoastra, este mai bine să discutați cu medicul dentist despre acest lucru. Albirea dinților este o procedură perfect sigură, atâta timp cât este făcută corect și nu este abuzată. Chimicalele folosite în procesul de albire a dinților sunt extrem de puternice. Smaltul dinților este foarte delicat și necesită un expert pentru a judeca cât de bine se pot aplica substanțele chimice pentru a preveni deteriorarea permanentă. Peroxidul, un ingredient obișnuit în tratamentele de înălbire a dinților, eliberează radicali liberi carcinogeni atunci când este aplicat pe smalțul dinților. Acestea distrug bacteriile orale sănătoase și pot face smalțul mai poros, ducând la efecte secundare cum ar fi sensibilitatea dinților, smalțul devenind translucid sau chiar mai galben (smaltul dentar acoperă în mod natural dentina galbenă). Utilizarea excesivă a produselor care conțin peroxid, cel mai frecvent întâlnită în kiturile de albire acasă, ar putea declanșa carii dentare severe sau poate provoca dărâmarea și ruperea dinților. Pentru cei cu bleachorexie, acest tip de leziune este adesea ireversibilă. Imaginile celebrităților pline de farmec de la Hollywood, cu zâmbete stralucitoare, pot provoca un interes nesănătos în a-ți schimba albul tau perlat cu un alb de șoc suprem. Dacă sunteți în căutarea unui zâmbet al filmului, dar doriți să îl faceți în siguranță, medicul dentist ar trebui să fie primul dvs. port de escală. Ei vor ști cum să obțină rezultatele pe care le doriti în cel mai sigur mod posibil și vă vor asigura că sănătatea dentară rămâne pe primul plan. Limitați sesiunile de albire o dată la trei luni și clătiți bine gura după fiecare procedură cu apă curată și proaspătă. Utilizați o pastă de dinți blândă neabrazivă, care vă poate ajuta la reconstruirea smaltului dinților. Consumați alimente care vă vor ajuta în mod natural să vă albiți dinții – acidul malic, substanța chimică care face fructele și legumele delicate, acționează ca un remediu natural pentru îndepărtarea petelor prin creșterea producției de saliva și curățarea dinților. Adăugați o mulțime de mere verzi, țelină și morcovi la alimentația dvs., iar dinții dvs. vor fi mult mai puțin susceptibili de deteriorare în timpul albinării. Dacă bănuiți că deveniți obsedat de menținerea albă a dinților sau dacă dentistul dvs. a refuzat să vă ofere proceduri de albire, este posibil să căutați un sfat profesionist. Dismorfobia poate fi declanșată de o serie de cauze, iar stabilirea unui dialog deschis cu medicul sau medicul dentist vă va ajuta să găsiți declanșatorul problemei dvs. și să vă asigurați că vă țineți zâmbetul sănătos.
Va asteptam in clinica noastra pentru a va oferi cele mai bune sfaturi si profesionale servicii pentru albirea dintilor dumneavoastra!