Terapia canalului radicular (endodonție)

Terapia canalului radicular se refera la un tratament in cadrul caruia medicul stomatolog indeparteaza infectia bacteriana de la nivelul radacinii dintelui si al camerei pulpare.

 

Este necesar atunci cand tesutul moale (cunoscut si sub denumirea de celuloza) devine inflamat sau infectat. Inflamatia sau infectia pot avea o varietate de cauze: cariile, procedurile repetate pe dinti, coroanele defectuoase sau o fisura pe smaltul dintelui sunt cele mai frecvente. Mai important, trauma dentara cauzata de un accident poate duce, de asemenea, la deteriorarea pulpei, chiar daca dintele nu are nici o deteriorare vizibila. Daca infectia pulpei este lasata netratata, aceasta poate provoca dureri severe și pierderea dintilor.

 

La Zen Clinic, am realizat tratamente pe canale radiculare si apreciem ca, daca nu ati mai experimentat niciodata acest tip de tratament, probabil ca aveti intrebari. Stomatologii nostri cu experienta sunt aici pentru a va ghida in cadrul procedurii. Ce este tratamentul canalului radacina? In timpul tratamentului cu canalul radicular, pulpa dentara si radacinile dintelui sunt curațate temeinic pentru a elimina bacteriile si alte microorganisme care provoaca infectii. Bacteriile si resturile de tesuturi infectate sunt indepartate din celuloza si radacini folosind ace si substante chimice speciale. Dentistul va izola prin metode specifice dintele, pentru a-l pastra curat și fara saliva pe parcursul interventiei. Tratamentul canalului de radacina este necesar atunci cand pulpa dentara a devenit infectata sau cand infectia s-a raspandit la radacini sau la nivelul maxilarului. Cand nu este posibil un tratament al canalului radacina? Tratamentul canalului de radacina se efectueaza atunci cand cariile dentare sau traumatismele severe au deteriorat un dinte care merita conservat. Este posibil sa nu fie o opțiune de tratament adecvata daca dintele este grav avariat. In acest caz, poate fi necesar sa fie eliminat. Care factori afecteaza rezultatul tratamentului canalului radacina? Tratamentul canalului ranit este efectuat de obicei pentru a trata un dinte infectat. Tratamentul este considerat de succes cand infectia dispare si functia dintelui este restabilita. Factorii care pot influenta rezultatul reusit al tratamentului canalului radacina includ sanatatea dumneavoastra generala, amploarea bacteriilor prezente in pulpa dentară si structura canalelor radacinilor. Uneori, radacinile dintelui sunt solidificate parțial sau complet, ceea ce face dificila curățarea canalulu. De ce ați avea nevoie de o intervenție la nivelul canalului radicular? Sunt mai multe cauze pentru care dinții devin iritați sau inflamați: carii profunde, obturații mari, traume ale danturii, ciobirea dinților și chiar unele lucrări stomatologice recurente.

 

Riscurile asociate cu terapia canalului radicular

 

In urma interventiei este posibil să resimtiti un  disconfort care poate dura cateva zile. Pentru a scapa de acest disconfort, trebuie sa urmati recomandarea dentistului, luand un analgezic. In cazuri extreme, medicul stomatolog trebuie sa va prescrie un antibiotic si un analgezic pe baza de rețeta pentru a elimina orice posibilitate de infecție.

In urma procedurei pe canal, este interzisa mestecarea directa pe dintele tocmai reparat inainte ca acesta sa fi fost reconstruit într-o formă finala, pentru ca exista riscul de rupere. Cu cat amanați mai mult finalizarea lucrarii de reconstructie, cu atat creste riscul de infectie pe canalele tocmai tratate, caz in care procedura va trebui luata de la capat.

 

De ce sa cheltuiesc mai multi bani pe tratamentul canalului radicular? De ce sa nu mi se extraga dintele pur si simplu?

 

Pierderea unui dinte poate grabi pierderea mai multor dinti. Pastrarea dintelui mentine spatiul, impiedica miscarea celorlalti dinti si elimina necesitatea unei punti sau a unui implant si a unei coroane. Desi aparent este mai scump, in realitate este un tratament mult mai eficient din punct de vedere al costului.

 

In concluzie: Tratamentul de canal este alternativa la extractia dintelui. Nu este un tratament dureros, deci nu trebuie sa provoace anxietate. La sfarsitul tratamentului aveti un dinte care arata perfect normal si  este rezistent in timp.

 

O intretinere si o imbunatatire de calitate se poate obține, apeland la echipa noastra. Va asteptam sa ne calcati pragul sau sa va faceti o programare atat telefonic la 0335 404 335 sau direct pe site apasand aici!

Distribuie mai departe...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email