Tigarete electronice – Prieten sau Dusman?

Știm cu toții că fumatul este rău pentru sănătatea noastră, afectând plămânii, circulația, inima, stomacul, oasele, gingiile, creșterea riscului de cancer etc. Una dintre solutiile gasite pentru a veni in ajutorul oamenilor de a renunța la acest viciu este țigara electronica.

 

Cum funcționează țigările electronice?

 

Majoritatea tigaretelor electronice conțin o baterie, un dispozitiv de încălzire și un cartuș pentru a ține lichidul, care de obicei conține nicotină, arome și alte substanțe chimice. Dispozitivul alimentat la baterie încălzește lichidul din cartuș într-un aerosol, care este apoi inhalat. Pe lângă conținutul de nicotină, lichidul și vaporii din tigara electronica pot conține substanțe chimice potențial dăunătoare, deși acestea sunt la un nivel mult mai scăzut decât cele observate în fumul de țigară. Până de curând, nivelurile inferioare nu au fost asociate cu riscurile pentru sănătate.

 

Sunt sigure pentru utilizare?

 

Un studiu recent efectuat de Universitatea din Rochester, Medical Center sugerează că țigările electronice sunt la fel de dăunătoare pentru gingii și dinți ca țigările convenționale și ar putea duce la boli orale.Studiul a fost condus de Irfan Rahman, un profesor universitar al  Medicinei de Mediu la Universitatea de Medicina si Stomatologie din Rochester, si este primul studiu stiintific care se refera la tigaretele electronice si la sanatatea orala la nivel celular si molecular. Una dintre constatările studiului a fost că “atunci când vaporii dintr-o țigară electronică sunt arși, celulele provoacă eliberarea proteinelor inflamatorii, care, la rândul lor, agravează stresul din interiorul celulelor, ducând la daune care ar putea duce la diverse boli orale”. Fawad Javed, rezident post-doctorat la Institutul de Sănătate din Eastman, care a contribuit la studiu, a adăugat că “am aflat că aromele – mai mult decât altele – au contribuit chiar și mai mult la deteriorarea celulelor”. De asemenea, se doreste ca producătorii să dezvăluie toate materialele și substanțele chimice utilizate, astfel încât sa fie totul mult mai transparent pentru consumatori in ceea ce privesc posibilele pericole.

 

Echipa ZenClinic va recomanda sa nu folositi atat aceste tigari electronice, cat si tigarile normale, deoarece orice viciu dauneaza grav sanatatii :). Dar pentru un zambet cat mai frumos, pentru a reduce efectele fumatului asupra plamanilor, noi va ajutam prin serviciile variate pe care vi le oferim, prin promtitudinea personalului si experienta, prin echipamentele avansate ale clinicii, cat si experienta unica pe care o sa o imbratisati cu caldura la noi.

 

Va asteptam cu drag la clinica noastra, dar va puteti bucura si de un tur virtual prin intermediul site-ului nostru.

Distribuie mai departe...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email